This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more here »

We hebben ons privacybeleid bijgewerkt. Klik hier om de nieuwe versie te zien.

Kip met zilvervliesrijst

Voor 4 personen
Print
Gezond eten

Probeer deze lichtere variant van de populaire rijstschotels - levert vezels uit zilvervliesrijst en groenten.

Ingrediënten:

  • 2 kopjes vers gekookte zilvervliesrijst
  • 4 gehalveerde kippenborsten, ontbot en zonder huid
  • 2 kopjes broccoliroosjes, in hapklare stukken gesneden
  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 kopjes gesneden paksoi
  • 2 wortels, julienne gesneden
  • 1/2 ui, in plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 takje lente-ui, fijngesneden
  • 2 theelepels fijngehakte verse gemberwortel
  • Flesje teriyakisaus

Bereiden:

Kruid de kippenborsten aan beide kanten met zout en peper. Spuit een grote koekenpan, waar u een deksel voor heeft, in met wat bakspray. Plaats de pan op middelhoog vuur en laat ongeveer een minuut warm worden. Doe de kippenborsten in de pan en bak 5-7 minuten, of totdat het vlees bruin begint te worden. Draai de kippenborsten om, doe de deksel op de pan en draai het vuur wat lager. Laat de kip gedurende 12-15 minuten, of totdat deze helemaal gaar is, in zijn eigen sappen bakken. Zet het vuur uit, haal de kippenborsten uit de pan, snijd ze in stukken en leg ze terug in de pan, met de deksel erop om het warm te houden.

Breng, terwijl de kip aan het bakken is, 4 kopjes water aan de kook in een middelgrote pan met deksel. Doe, als het water kookt, de broccoliroosjes in de pan en laat ze 1 minuut koken, net lang genoeg voor de broccoli om helder groen te worden en een beetje malser. Laat de brocolli uitlekken, maar dep deze niet droog.

Verwarm een grote koekenpan op hoge temperatuur en voeg de olijfolie toe. Voeg de broccoli, paksoi, wortels, ui, knoflook, lente-ui en gember toe en roerbak gedurende 3-4 minuten, totdat de groenten knapperig maar mals zijn. Kruid voor wat extra smaak met zout en peper.

Verdeel de gekookte rijst over 4 kommen en vul deze aan met groenten en gesneden stukken kippenborst, en vervolgens naar smaak met de teriyakisaus.

Voedingswaarde per portie:

CalorieënProteïneVetKoolhydraten
32034 g5 g12 g
© Herbalife International In. Alle rechten voorbehouden. Ieder ander gebruik van beschrijvingen of referenties die deze website bevat, zonder de expliciet geschreven toestemming van
Herbalife International, Inc. is ten strengste verboden.
Herballife is lid van de:
  • NAREDI logo
  • FSE
  • IADSA


nl-BE | 25/05/2018 20:43:22 | NAMP2HLASPX02